neděle 9. září 2007

První týden školy

Pokusím se trochu popsat, jak vypadá Campus i škola a jak to tady tak nějak chodí.
Celý areál školy i kolejí se nachází asi 15 minut autobusem od mtr (metro) nebo cca 300 Kč taxíkem od centra. Areál se skládá z min 30 výtahů, které obsluhují: akdemickou budovu (6 pater, obří), 6 studentských kolejí, asi 6 jídelen, několik budov pro učitele, personál a starší studenty a 5 patrovou knihovnu. Zároveň je tu fitness centrum, vnitřní i venkovní bazén, tělocvičny, squashové kurty, atletický ovál (nebo jak se tomu říká), supermarket, dvě banky a určitě ještě mnoho dalšího, co jsem neobjevila.
Abych se dostala z pokoje do akademické budovy musím použít 4 výtahy a 3 mosty. V systému si musím najít, kterým výtahem mám jet, abych našla svou třídu (výtahy číslo 1- 29). Zatím všechny třídy měly projektor a mnoho dalšího. Je několik různých typů tříd podle jejich účelu, žádná však nevypadá jako klasická česká třída. A musím dodat, že ve všech třídách je strašná zima (tedy na místní poměry asi).

Co se týče předmětů, tak jsem si zapsala Negotiation, kde každé úterý budeme ve dvojicích či skupinkách vyjednávat a sepisovat výsledky a ve čtvrtek potom naše jednání analyzovat. Zatím jsem velmi špatný negotiator, takže mám na čem pracovat:). Další předmět je Managerial Leadership, jedná se o klasický předmět managementu- zatím jen povídání, ale je v plánu týmově zpracovat rozhovor s nějakým Leadrem, tak uvidíme. Třetí předmět je Economics of the Movie Business a ten vypadá velmi zajímavě. Zatím ale nevím o čem konkrétně bude. Posledním předmětem je Career Management skills, který by nám měl pomoci zjistit, jakým směrem se v budoucnu vrhnout. Myslím, že bych ho potřebovala, ale možná ho vypustím, protože je v pondělí a středu a to nikdo jiný se známých školu nemá, takže bych s nimi nemohla cestovat. Ještě uvidíme. Zápisy jinak probíhaly úplně stejně, jako na VŠE, jen vypsaných časů není mnoho- většinou jen jeden až tři kurzy.
Co se týče jídla, tak je možné se stravovat v jedné z několika jídelen. Výběr je obrovský, dostanete opravdu na co si vzpomenete, včetně McDonald's. Nám se nejvíce zalíbila jídelna LG1, která je s obsluhou a systém se tak stává výrazně jednodušším. Jak jsem již psala, maso je velmi často s kostmi, takže stravování hůlkama je poměrně náročné. Snažím se fotit většinu jídel, které jím, takže je pak nějak dám dohromady a napíšu o tom více.



Co dál? Venkovní bazén je 10 pater dolů výtahem, potom 70 metrů a 10 schodů- toť vše. Je to 50 metrů a většinou tam není více než 10 lidí. Akorát voda je extrémně teplá- plavat ve 32°C není zrovna příjemné. Před první návštěvou fitka, jsme všichni povinně museli shlédnout hodinové video o používání jednotlivých strojů a poté jsme obdrželi průkazku:)


Toť asi vše k fungování místní školy a kolejí. Pokud máte jakékoli otázky, ráda je zodpovím:)

Žádné komentáře: